abonneren

Milieubewuster printen met Lexmark

Om de milieubelasting door printen zo klein mogelijk te maken, heeft printerfabrikant Lexmark de eco-simulator ontwikkeld. Het verbruik van papier zorgt voor het overgrote deel van de milieubelasting die printen veroorzaakt. Dat zegt Lexmark op basis van onderzoek door het Franse Bio Intelligence Services. Om gebruikers te helpen milieuvriendelijker te printen heeft Lexmark de eco-simulator ontwikkeld.
Dit hulpprogramma laat onder andere zien hoeveel olie een gebruiker bespaard  als hij bijvoorbeeld dubbelzijdig print in plaats van enkelzijdig en zijn printer niet al na drie jaar aan de kant zet maar pas na vijf jaar. De eco-simulator is hier te vinden.
In het persbericht over de simulator geeft Lexmark nog een aantal nuttige tips. Thuis een printer delen scheelt bijvoorbeeld, maar ook het uitschakelen van de printer na gebruik. Verder scheelt printen in de ‘draft’-stand (concept) inkt, terwijl het inleveren van lege cartridges en oude printers recycling mogelijk maakt.   

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord