abonneren

MijnDigisafe.nl, notarieel beveiligde wachtwoorden

De notarissen hebben een gat in de markt ontdekt: het formeel en veilig bewaren van digitale gegevens.We kennen allemaal het probleem van het onthouden van inloggegevens en wachtwoorden. Door de alsmaar toenemende hoeveelheid toegangsgegevens, zijn die vrijwel niet meer te onthouden.

Het blijkt bij notarissen een steeds vaker terugkomend probleem te zijn dat na overlijden van een persoon niemand meer toegang heeft tot diens persoonlijke accounts, als die van bank, verzekeraar of sociaal netwerk. Notariskantoor dHtB in Hilversum springt in dit gat en levert een Digisafe waarin u alle gegevens bij leven veilig kunt opslaan en die na overlijden worden vrijgegeven aan uw erfgenamen.

Mijn Digisafe is een eigen ruimte op een beveiligde server, waar uw online gegevens gecodeerd worden opgeslagen. U kunt invoeren, wijzigen en eventueel weer verwijderen. Tevens kunt u bestanden uploaden, zoals scans van belangrijke documenten, tekstbestanden van contracten, codicillen en persoonlijke notities.

De gegevens zijn niet alleen veilig omdat ze door een notaris worden beheerd. Er wordt ook een notariële akte opgemaakt, die wordt geregistreerd bij het Centraal Testamentregister. Dit register meldt het bestaan van de Digisafe na overlijden aan de notaris die uw nalatenschap afhandelt. Dat kan dus iedere willekeurige notaris zijn. Zo wordt de erfgenamen een vaak onmogelijke zoektocht bespaard.

Aanvragen van de digitale kluis gaat via www.mijndigisafe.nl. Omdat er een akte wordt opgemaakt met handtekening en al zijn de kosten €150. Daarna bent u uw leven lang verzekerd van een eigen, goed beveiligde database met inloggegevens.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: