abonneren

Mieren vormen 'bug'-plaag in Houston, Texas

Inwoners van Houston, Texas hebben te maken met een nieuwe soort computerbug: mieren. Een nieuwe mierensoort is opgedoken in Houston. De mierensoort is vermoedelijk via een geïmporteerde containerlading in de stad terecht gekomen en zorgt hier nu voor overlast.Het gaat om de mierensoort met de naam 'crazy rasberry ant'. De mieren kenmerken zich door hun chaotische manier van lopen, waar de meeste overige miersoort zich vrij netjes in een rechte lijnbewegen. De mierenplaag heeft zowel een voordeel als een nadeel.
Het voordeel is dat de crazy rasberry ants korte metten maken met fire ants, een veel voorkomende mierensoort in Texas die berucht is om zijn nare steken. Het nadeel van van de nieuwe mierensoort is dat ze gek zijn op electronica en graag aan apparatuur knagen. Daarnaast is de crazy rasberry ant resistent tegen de meest gebruikte gifsoorten en kent een kolonie meerdere koninginnen, waardoor de kolonie moeilijk uit te roeien is. Er zijn inmiddels al meerdere gevallen gemeld van computers, stoplichten en schakelkasten die uitgeschakeld zijn door de beestjes. Mierenverdelgers zijn inmiddels druk op zoek naar een tegenoplossing.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord