abonneren

Middelbare scholier krijgt straf om Firefox

Omdat hij op school Firefox als browser gebruikte, moet een 16-jarige Amerikaanse jongen nu twee uur nablijven.Op internet circuleert de brief die de ouders van de jongen ontvingen van het schoolhoofd van Big Spring High School in Newville. Daarin staat letterlijk te lezen waarom de leraar hem wil laten nablijven:

" Vandaag had X. tijdens de les een programma met de naam Foxfire.exe draaien. Ik zei hem dat hij het programma moest sluiten en weer aan het werk moest gaan. X. antwoordde daarop dat het gewoon een andere browser was en dat hij aan het werk wás. Ik heb hem twee keer gewaarschuwd maar hij bleef erbij dat dit gewoon een 'betere' browser was en dat hij niets verkeerd deed. Daarna heb ik hem straf gegeven."

 

Wanneer de jongen niet komt opdagen voor het nablijven, kan hij drie dagen geschorst worden. De complete brief leest u hier.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord