abonneren

Microsofts Zune-mediaspeler wordt sociaal

Een nieuwe patent van Microsoft zorgt ervoor dat eigenaren van een Zune-mediaspeler zich kunnen abonneren op afspeellijsten en automatische updates.
Het patent beschrijft namelijk een methode om content op een draagbare mediaspeler te personaliseren.

De methode die het patent beschrijft, lijkt op de manier waarop TiVo automatisch tv-programma's kan vinden en opnemen die lijken op tv-programma's die de kijker al eerder heeft opgenomen. Microsoft beschrijft het patent als een "mediadienst die content kan evalueren gebaseerd op op het media-apparaat van de gebruiker en actie kan ondernemen om te achterhalen wat de voorkeuren zijn van die gebruiker".

Een Zune-eigenaar kan bijvoorbeeld een afspeellijst maken met zijn favoriete muzieknummers. Zijn vrienden kunnen zich dan abonneren op die afspeellijst. Elke keer wanneer de orginele afspeellijst wordt aangepast, kunnen alle abonnees kiezen om hun afspeellijst ook te vernieuwen. En de Zune kan automatisch muzieknummers selecteren op basis van de muziekvoorkeuren van bevriende Zune-eigenaren. Dit geldt ook voor podcasts.

Het patent beschrijft ook een manier om de muzieknummers op een media-apparaat te waarderen, zodat laag gewaardeerde nummers automatisch worden verwijderd wanneer de gebruiker nieuwe nummer downloadt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie