Microsoft's Zune doet het goed in de peilingen

In een onderzoek van ABI Research blijkt dat de helft van de mensen die een mp3-speler willen gaan kopen, overwegen om voor Microsoft's Zune te gaan. Hoewel dit maar een voorspellig is, betekent het wel dat iPod-bezitters minder merktrouw zijn dan tot nu toe werd aangenomen.Het onderzoek is gehouden onder 1725 tieners en volwassenen. Deze mensen kregen afbeeldingen en beschrijvingen van een serie mp3-spelers te zien en vervolgens werd er gevraagd hoeveel mensen de Zune boven de andere spelers zouden verkiezen.

Van de respondenten die van plan waren in 2007 een mp3-speler te kopen, koos 59 procent van de niet-iPod-bezitters voor de Zune boven een iPod (of andere concurrent). Vreemd genoeg was het verschil tussen deze groep en de groep die al wél een iPod bezat miniem: hier gaf 58% aan de Zune te verkiezen boven de andere spelers. Slechts 15% gaf aan zonder meer voor een nieuwe iPod te kiezen.

De conclusie van het onderzoeksbureau is dat iPod-gebruikers niet loyaal zijn naar het merk toe, in tegenstelling tot Mac-gebruikers. Om voorsprong te behouden zal Apple in ieder geval een nieuw model moeten introduceren dat er weer érg gaaf uitziet.

Bron: Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: