abonneren

Microsofts werkt aan Facebook-achtig platform

Microsofts Office Labs werkt aan een nieuwe sociale netwerkapplicatie. De applicatie lijkt sterk op de sociale netwerkdienst Facebook. Het verschil is dat TownSquare - zoals de applicatie heet - niet bedoeld is om gebruikt worden door het grote publiek.TownSquare is een sociale netwerkapplicatie voor collega's bij één bedrijf die digitaal contact met elkaar willen houden. Office Labs werd door SharePoint en het Office-ontwikkelteam gevraagd om TownSquare te ontwikkelen.

Met TownSquare kunnen collega's via rss-feeds bijblijven met wat een andere collega doet. Collega's kunnen elkaar verwittigen wanneer een document is aangepast, wanneer een collega promotie heeft gemaakt of wanneer iemand jarig is. TownSquare kan ook doorgeven wanneer iemand in een vergadering zit of wanneer ze pauze hebben.

Microsoft gaat tijdens de Enterprise 2.0 conferentie in Boston meer informatie geven over TownSquare. Op dit moment wordt de sociale netwerkapplicatie getest door werknemers bij Microsoft zelf. Ook een aantal klanten van Microsoft testen op dit moment TownSquare in hun bedrijf. Uit analyse blijkt dat 8.000 werknemers minstens één keer de applicatie hebben gebruikt en dat ongeveer 700 werknemers de applicatie dagelijks gebruiken.


Meer informatie: InfoWorld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: