abonneren

Microsoft's Silverlight schendt patenten

Het Amerikaanse Gotuit Media heeft een aanklacht ingediend tegen Microsoft. In de aanklacht wordt beweerd dat Microsoft met hun Silverlight-software inbreuk maakt op patenten van Gotuit. Silverlight is de Adobe Flash- en Air-concurrent van Microsoft.Gotuit Media is onder andere ontwikkelaar van software om tekstgegevens aan videoclips toe te voegen. Zo is het makkelijker om in videoclips te zoeken naar een bepaald fragment. Gotuit Media levert deze software aan enkele grote spelers, zoals Sports Illustrated en de National Hockey League.

Het bedrijf claimt nu dat drie patenten geschonden worden in Microsoft's Silverlight. Silverlight wordt door Microsoft onder andere gebruikt om video's en animaties via internet te bekijken. Microsoft biedt met Silverlight de mogelijkheid metatags aan videobestanden toe te voegen, waardoor het eveneens mogelijk wordt binnen videoclips te zoeken en navigeren. Saillant detail: Microsoft heeft voor Silverlight een deal gesloten met NBC dat videocontent van de Olymische Spelen zal vertonen.

Naast een halt op het gebruik van Silverlight wil Gotuit Media ook een flinke schadevergoeding van Microsoft. Microsoft heeft niet gereageerd op deze zaak.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie