abonneren

Microsoft's PlaysForSure ligt bij het oud vuil

Bij de introductie van de Zune viel het al op: het PlaysForSure-logo was nergens meer te bekennen. PlaysForSure was de marketingnaam voor de drm-techniek van het Windows Media-formaat. Inmiddels lijkt Microsoft zijn handen helemaal af te trekken van PlaysForSure en voor een nieuw logo te gaan.Het doel van het PlaysForSure-logo is dat consumenten in één oogopslag kunnen zien dat hun muziekspeler overweg kan met drm-tracks van muziekwinkels die het Windows Media-formaat gebruiken. Handig en daarom des te vreemder dat Microsoft er ineens mee gestopt is.

Nieuwe producten worden nu ineens voorzien met een "Certified for Windows Vista"-logo. Wat betekent dit nu precies? Dat de producten alleen met Vista werken? Nee, natuurlijk niet, en dat zou ook niet logisch zijn gezien de enorme install base van Windows XP. Dat het product met Vista samenwerkt? Sjah, zelfs de meest simpele mp3-sticks werken probleemloos onder Vista maar blijkbaar betekent het logo dus dat ook drm-nummers probleemloos afgespeeld kunnen worden.

Hoewel het niet handig lijkt om een besturingssysteem-logo te koppelen aan een besturingssysteem-onafhankelijke drm-techniek is dit toch de weg die Microsoft (voorlopig) inslaat. Wanneer u dus op zoek bent naar een nieuwe mp3-speler die probleemloos uw beschermde WMA-bestanden af kan spelen, weet u waar u op moet letten.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: