abonneren

Microsofts Omnigo concurrent voor Apple's Springboard

Het is nog maar een gerucht van een anonieme tipgever, maar het schijnt dat Microsoft werkt aan een "geheim" besturingssysteem genaamd Omnigo. Het besturingssysteem wordt speciaal ontwikkeld voor toekomstige multitouch-apparaten, zoals Microsofts Surface. Tot dusverre heeft Microsoft alleen besturingssystemen ontwikkeld waarbij de input komt via een apparaat, zoals een toetsenbord of een stylus, en nietvia de druk vanvingers. Apple heeft wel een ‘vingervriendelijk' besturingssysteem ontwikkeld voor zijn iPhone genaamd Springboard.
Ondanks dat het nog maar een gerucht is, lijkt het logisch dat Microsoft aan een concurrent voor Springboard werkt.

Er zit bijna altijd een goede reden achter Microsofts keuze voor de unieke codenamen van geheime projecten. Een codenaam als Omnigo is een uitzondering op de regel aangezien HP al een draagbare organizer heeft die OmniGo heet. HP's organizer kwam in 1995 op de markt, maar het is vreemd dat Microsoft een reeds in gebruik zijnde codenaam kiest.

Volgens de anonieme insider zal Omnigo ergens in 2008 worden gelanceerd. Interessant is dat Omnigo opnieuw een versie van Windows is die niet is gebaseerd op DOS.


Bron: Computer Symposiums

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord