abonneren

Microsofts Live Mesh verbindt mobieltje met pc

Microsoft test een nieuwe technologie dat de data op een mobiele telefoon - zoals foto's en documenten - synchroniseert op verschillende soorten apparaten. Het doel van de technologie is dat de gebruiker toegang heeft tot zijn data overal, altijd en op elke apparaat dat hij gebruikt. Microsoft gebruikt voor Live Mesh het internet als een centrale hub voor alle data. Via de hub worden bestanden gesynchroniseerd op verschillende computers, mobiele telefoons en andere apparaten. Een digitaal fotolijstje moet bijvoorbeeld een foto kunnen tonen enkele minuten nadat de foto is genomen.
Wanneer iemand een document op zijn computer heeft bewerkt dan moet de nieuwe versie direct op andere computers in het Live Mesh-netwerk te zien zijn.

Het testprogramma is op dit moment beperkt tot 10.000 deelnemers in de VS. De deelnemers moeten computers gebruiken waarop Windows draait. Microsoft wil Live Mesh uitbreiden zodat mobiele telefoons en computers die draaien op andere besturingssystemen ook met elkaar contact kunnen maken.

Het Live Mesh programma is bedacht door Ray Ozzie, de belangrijkste softwarearchitect bij Microsoft en de opvolger van Bill Gates. Microsoft wil een belangrijke speler worden op het internet maar de softwaregigant wil voorkomen dat de nieuwe producten en diensten de bestaande software kannibaliseren. In het verleden zag Microsoft het internet vooral als een bedreiging. Onder druk van Google en andere online giganten heeft Microsoft toch besloten om het internet te omarmen en er actief producten voor te ontwikkelen.

Microsoft wil de eerste betaversie van Live Mesh eind dit jaar uitbrengen.


Meer informatie
: www.betanews.com
Website: http://www.mesh.com/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie