abonneren

Microsofts IronRuby wordt open-source

Microsoft heeft het nog niet officieel bekendgemaakt, maar tijdens de O'Reilly Open Source conventie heeft een woordvoerder van Microsoft bevestigd dat IronRuby - Microsofts .Net-versie van de open-source scriptingtaal Ruby - open-source wordt.Op de blogs van zowel development general manager Scott Guthrie als IronRuby-ontwikkelaar John Lam staat dat IronRuby en de bijbehorende bibliotheken vanaf volgend maand aan de collectieve ontwikkelorganisatie RubyForge.com worden gegeven.
Volgens Guthrie zijn een aantal van de kritieke bibliotheken die nodig zijn om de alfaversie van iRonRuby te implementeren zelf nog niet geïmplementeerd. De versie die nu kan worden gedownload via de site van John Lam moet volgens Guthrie dan ook worden gezien als een pre-alfaversie.

In zijn blog schrijft Lam dat uit performancetests van IronRuby blijkt dat het sneller is dan de huidige stabiele versie van Ruby for Windows. Doordat Lam nauw betrokken is bij het Silverlight project wordt er gespeculeerd dat ontwikkelaars bij Microsoft van plan zijn om IronRuby aan zijn 'Flash Killer' Silverlight te koppelen om één displayengine te creëren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: