abonneren

Microsoft: "Zune Phone niet ondenkbaar"

Volgens Microsoft is het niet ondenkbaar dat het bedrijf komt met een mobiele telefoon die tevens de functies van de Zune digitale muziekspeler in zich heeft. Een dergelijke Zune Phone zou een directe concurrent zijn voor Apple's iPhone.Consumenten eisen steeds meer multimedia-apparaten die meerdere functies combineren, zoals telefonie, muziek, foto's en video.
Tot dusverre levert Microsoft zijn Windows Mobile Software aan fabrikanten van mobiele apparaten, maar het is heel goed mogelijk dat de softwaregigant binnenkort met een geïntegreerd businessmodel komt voor de productie van hardware en de bijbehorende software.

Microsoft is in het verleden onduidelijk geweest over zijn plannen betreffende een Zune Phone. Toen het bedrijf vorig jaar zijn Zune-mediaspeler op de markt bracht, hintte het naar de mogelijkheid van een Zune Phone. Maar eerder dit jaar vertelde Microsoft-baas Steve Ballmer dat de Zune Phone niet een concept is waar het bedrijf interesse in heeft. Ballmer zei toen wel dat er een reële mogelijkheid was dat muziek- en gamingfuncties zouden worden toegevoegd aan het Windows Mobile Platform.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: