abonneren

Microsoft zoekt naar Europa's beste panoramafoto

Vanaf vandaag is het voor iedereen mogelijk om mee te doen aan de ‘Photo of Europe' competitie van Microsoft. Deelnemers kunnen een panoramafoto insturen, welke gemaakt is door verschillende foto's aan elkaar te ‘plakken' met behulp van Windows Live Photo Gallery. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door het publiek en een vakjury. De winnaars van de prijsvraag maken, naast de titel ‘Photo of Europe', kans op afdrukken van de foto op canvas en professionele digitale camera's.

De competitie is gericht op niet-professionele fotografen. Foto's kunnen worden geupload op photoofeurope.msn.nl tussen 16 en 29 mei 2008. De shortlist wordt op 11 juni bekend gemaakt en vanaf datzelfde moment kan iedereen op de foto's stemmen. De winnaar van ‘Photo of Europe' en de winnaars per land worden op 1 juli bekendgemaakt.

De jury van de wedstrijd bestaat uit Tom Ang, een internationaal bekend fotograaf en schrijver, Wanderlust Lyn Hughes, oprichter en redacteur van Travel magazine en Ian Farrell redacteur van Professional Photographer Magazine. Alle juryleden hebben jarenlange ervaring met het maken, ontwikkelen en bewerken van panoramische foto's.

Het jureren van deze competitie bestaat uit drie fases:
1. Shortlist: Uit de ingezonden foto's stelt de jury een shortlist samen van de beste foto's.
2. Winnaar Nederland: Het publiek stemt welk panorama het beste van Nederland is.
3. Winnaar Europa: De foto met de meeste stemmen van Europa is de ‘Photo of Europe'.


Meer informatie: photoofeurope.msn.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie