abonneren

Microsoft ziet af van overname Yahoo

Microsoft gaat niet door met zijn overnamepoging. Yahoo wil teveel geld op tafel zien, zelfs na een verhoging van het overnamebod met $5 miljard.
Zo loopt de soap tussen Microsoft en Yahoo met een sisser af, na drie maanden van onzekerheid en gesteggel.

Microsoft en Yahoo zijn het niet eens geworden over een overnameprijs. Afgelopen zaterdag maakte Microsoft bekend de prijs per aandeel van $31 naar $33 te verhogen (wat neerkomt op zo'n $5 miljard extra), maar Yahoo zou minimaal $37 per aandeel willen zien. Daarmee was de kous af voor Microsoft, die dit als een buitensporig hoog bedrag beschouwen. 

Ook heeft Microsoft meteen laten weten dat het bedrijf zich niet bezint op een vijandige overname. Een dergelijke actie zou niet goed vallen bij de aandeelhouders van beide bedrijven én niet bij het personeel.

Yahoo is blij dat de overname van de baan is. De raad van directeuren bedankt de aandeelhouders, die het er volgens hen mee eens waren dat Microsoft het bedrijf niet op waarde schatte. Het bedrijf is een korte tijd geleden, uit nood, een samenwerking met Google gestart die veel beter loopt dan beide bedrijven hadden verwacht. Het lijkt er dan ook op dat de hele overnamesoap positieve consequenties voor Yahoo zal hebben.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord