abonneren

Microsoft: 'Xbox 360 is nog niet verslagen in Japan'

De Xbox 360 mag dan wel de slechtsverkopende console in Japan zijn, maar Microsoft is nog lang niet van plan om de handdoek in de ring te gooien.
Peter Moore, van Microsofts Entertainment & Devices-divisie, heeft zelfs tatoeages op zijn bovenarm laten zetten van de logo's van Halo 2 en Grand Theft Auto IV om aan te geven hoe vastbesloten hij is dat de Xbox 360 de console-oorlog gaat winnen.

Moore is overtuigd is dat de Xbox 360 de beste console is, maar hij heeft toch wel wat positiefs te zeggen over de Nintendo Wii. In een interview met IGN zegt Moore dat hij een fan is van de Wii en dat Nintendo de juiste beslissingen heeft genomen voor de positionering van de console in de gamingmarkt. Moore ziet dat de Wii het vooral goed doet bij families met jonge gamers en bij mensen die in het verleden niet geïnteresseerd waren in games.

Moore is minder positief over Sony's Playstation 3-console. Moore kan niets bedenken waar de PS3 beter in is dan de Xbox 360. Zowel wat betreft prijsbeleid als online diensten vindt Moore dat de Xbox 360 beter presteert.

De Xbox 360 is in de meeste landen de bestverkopende next-gen console en Moore verwacht dat Microsoft deze leidende positie dit jaar zal versterken. Het enige land waar de Xbox 360 het slecht doet is Japan. Maar Moore denkt niet dat Microsoft daar de strijd nu al heeft verloren. Ondanks dat de PS3 en de Wii succesvoller zijn in Japan, is Microsoft nog steeds vastbesloten om de moeilijke strijd om de eerste plaats te winnen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie