abonneren

Microsoft wint rechtszaak tegen makers MSNLOCK

MSN is een merknaam van Microsoft, en daarom mag het bedrijf Unicaresoft de naam MSNLOCK niet gebruiken. Dat heeft de rechter vandaag bepaald.Unicaresoft kwam vorige maand erg in het nieuws met een internetfilter. Het filter, initiatief van een moeder die vond dat ze te weinig controle had op het surf- en chatgedrag van haar kinderen, kreeg aanvankelijk de naam MSNLOCK mee. Inmiddels is de naam veranderd in Benzoy.

Microsoft zegt het jammer te vinden dat het tot deze rechtszaak heeft moeten komen. In de ruim drie maanden voorafgaand aan de zitting is uitgebreid met Unicaresoft gecorrespondeerd om hen te bewegen af te zien van MSNLOCK als productnaam en het gebruik van MSN in hun domeinnamen, omdat MSN een merknaam van Microsoft is.

Microsoft heeft Unicaresoft gedagvaard vanwege het gebruik van de aanduiding MSNLOCK als productnaam en het gebruik van MSN in domeinnamen. Mevrouw Eppink (de bezorgde moeder, red), die in de media als gedaagde naar voren werd geschoven, is nooit in beeld geweest en zij was dan ook geen partij in de rechtszaak.

Tegen het product zelf heeft Microsoft overigens geen bezwaar. Ook zegt Microsoft dat het Unicaresoft natuurlijk vrij staat te melden dat zijn product geschikt is voor gebruik met MSN - zolang MSN maar niet in de productnaam wordt genoemd.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord