abonneren

Microsoft: "Windows Vista het veiligst"

Een half jaar na de lancering blijkt Windows Vista veiliger dan de besturingssystemen Mac OS X en Linux. Vista heeft minder kritische lekken dan in de eerste zes maanden dan de andere besturingssystemen.Veiligheidsspecialist Jeff Jones onderzocht lekken in Windows Vista en hoe deze gerepareerd worden en keek hoe andere besturingssystemen het doen.
Volgens het rapport van Jones doet Windows Vista het aanmerkelijk beter dan andere besturingssystemen. Jones is niet geheel onafhankelijk: hij werkt bij Microsoft. Volgens het rapport van Jones gaf Microsoft de afgelopen zes maanden Microsoft vier security bulletins uit die totaal 12 problemen in Windows Vista oplosten.

De eerste zes maanden na het verschijnen van Windows XP waren er 36 problemen met het besturingssysteem. In Red Hats Linux 4 Workstation waren na zes maanden 126 ernstige lekken gevonden. Ubuntu 6.06 LTS en Novell Suse Linux Enterprise Desktop 10 hadden respectievelijk 29 en 23 lekken in de zes maanden na release.

Hoewel Vista veel minder serieuze veiligheidsproblemen kent, springt Microsoft een stuk slordiger om met minder ernstige lekken. Zes maanden na het uitbrengen van XP stonden er nog maar drie bugs open; bij Vista is dit aantal vijf keer zo hoog.


Bron: Computable.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord