abonneren

Microsoft: Windows 7 ligt op schema voor de feestdagen

Microsoft ligt op koers voor een decemberlancering van Windows 7. De softwaregigant was voorheen vaag over zijn planning voor Windows 7, maar nu bevestigt het bedrijf dat de opvolger van Windows Vista eind dit jaar te koop is.Vorige maand zei Microsoft dat Windows 7 gelanceerd zou worden in het fiscale jaar 2010. Maar dit kan betekenen dat het besturingssysteem al in juli dit jaar kan uitkomen. Qua planning zou dit ideaal zijn omdat Microsoft dan zowel studenten bereikt die aan een nieuw schooljaar beginnen als consumenten die naar een cadeau voor de feestdagen zoeken.
Microsoft wil voorkomen dat consumenten teleurgesteld raken en daarom maakt het bekend dat Windows 7 rond december zal uitkomen en niet eerder.

Recentelijk bracht Microsoft de RC-versie uit van Windows 7. Deze versie kan zowel door ontwikkelaars als door het grote publiek worden uitgeprobeerd. Microsoft zal nog een aantal aanpassingen doorvoeren in het besturingssysteem waarna het wordt gestuurd naar pc-fabrikanten zodat ze het op hun computers kunnen voorinstalleren. De pc-fabrikanten maken voor het grootste gedeelte uit wanneer Windows 7 in de winkels ligt. PC-fabrikant Acer voorspelde eerder dat Windows 7 op 23 oktober officieel wordt gelanceerd.

Veel consumenten waren ontevreden over Windows Vista omdat deze te zwaar is voor lichtere computers. Uit de eerste testen blijkt dat Windows 7 dezelfde systeemeisen en dezelfde benchmarkscores heeft als Windows Vista.


Bron: Microsoft

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: