abonneren

Microsoft wil Windows 7 veel eerder introduceren

Van alle kanten duiken er geruchten op dat Microsoft de lancering van Windows 7 wil vervroegen. Aanvankelijk zou het besturingssysteem tegen het eind van 2009 naar oem's gaan, maar inmiddels wordt er al gesproken over een mogelijke introductiedatum van 3 juni 2009.Het lijkt erop dat ook Microsoft zich realiseert dat Vista niet het succes is geworden waar het bedrijf op gehoopt had. Het is dus zaak snel met een nieuw besturingssysteem te komen waar vooral het bedrijfsleven wél vertrouwen in heeft.
Hoe eerder dit besturingssysteem er is, des te meer Microsoft de schade weet te beperken.

Microsoft zou haast maken met Windows 7. Inmiddels is het besturingssysteem aan zijn derde Milestone toe (build 6780) en een eerste beta zou al op de Professional Developers Conference (27-30 oktober) of de Windows Hardware Engineering Conference (5-7 november) uitgebracht kunnen worden.

Uiteraard houdt Microsoft zelf de lippen nog stijf op elkaar. Volgens de officiële berichtgeving staat Windows 7 nog steeds voor 2010 gepland, al hebben enkele Microsoft-personen al verklapt dat ze zelf op de tweede helft van 2009 gokken.

Windows 7 zal overigens gebaseerd worden op Windows Vista en niet dramatisch vernieuwd worden. Sommige bloggers noemen het besturingssysteem dan ook gekscherend 'Windows Vista Second Edition'. Maar mocht Microsoft duidelijke verbeteringen aan Vista weten aan te brengen en dit als Windows 7 op de markt brengen, dan zou het wel eens tot positieve resultaten kunnen leiden.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord