abonneren

Microsoft wil van Windows Live internethub maken

Microsoft gaat in de nieuwe versie van zijn Windows Live-platform e-maildiensten, instant-messagingdiensten, foto-diensten en andere webdiensten integreren.Microsoft wil datzijn populaire Windows Live-platform het epicentrum wordt van een groeiend aantal internetapplicaties. De softwaregigant gaatonder andereeen aantal functies toevoegen aan het platform die nu veel gebruikt wordendoor sociale netwerkdiensten.

De nieuwe internetstrategie van Microsoft brengt het bedrijf in een directe concurentiestrijd met grote netwerkdiensten als Facebook en MySpace. Deze twee netwerkdiensten openden vorig jaar hun ontwikkelplatformen voor externe ontwikkelaars. Analisten verwachten niet dat Microsoft veel gebruikers bij de grote netwerkdiensten zal kunnen weglokken.

Volgens Microsoft hebben gebruikers zoveel accounts op verschillende webdiensten dat ze het overzicht verliezen. Voor elke dienst hebben ze vaak een andere gebruikersnaam, een ander wachtwoord en een andere groep vrienden. De nieuwe versie van Windows Live moet gebruikers de middelen geven om hun online leven beter te kunnen beheren.

In de nieuwe versie van Windows Live zien gebruikers een verbeterde profielpagina waar de activiteiten zijn te volgen van vrienden op andere Live-diensten en 50 externe webdiensten, waaronder Yahoo's Flickr en de zakelijke netwerkdienst LinkedIn. In de nieuwe versie zit tevens een nieuwe online videobewerkingsapplicatie, een ‘groups'-applicatie waarmee gebruikers hun kalendarafspraken, foto's en documenten met elkaar kunnen delen. Microsoft gaat ook de online opslagruimte verhogen van 20GB naar 25GB.

Natuurlijk denkt Microsoft niet alleen aan de gebruikers, maar ook aan zichzelf. De nieuwe strategie voor Windows Live moet er vooral voor zorgen dat Microsoft meer advertentie-inkomsten binnenhaalt. Alle nieuwe internetstrategieën van Microsoft zijn bedoeld om marktaandeel bij Google weg te halen. Analisten denken dat Google op dit moment druk bezig is met de ontwikkeling van een eigen hub waar het zijn Gmail, Docs and Spreadsheets en andere webdiensten combineert in een enkele user-interface.

Microsoft brengt de nieuwe versie volgende week uit in de VS. Begin volgend jaar zal de nieuwe versie van Windows Live worden uitgerold in meer dan 50 landen wereldwijd, waaronder Nederland.


Website: http://www.windowslive.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord