abonneren

Microsoft wil slimme assistent Cortana naar auto's brengen

Microsoft wil zijn slimme assistent Cortana ook naar auto´s brengen. In navolging van Android Auto en Apple Carplay komt ook de techgigant uit Redmond met een systeem om functies uit je voertuig te bedienen met simpele stemcommando's.
Cortana voor de auto is op dit moment nog vooral een concept, zegt Microsoft. Het bedrijf heeft een aantal concepten en demo's laten zien waarin het laat zien hoe Cortana informatie op de voorruit van een auto kan weergeven met een kleine beamer.

Slimme navigatie

Het gaat daarbij om informatie zoals file-meldingen, of navigatie. Die zou in te stellen zijn door aan Cortana te vragen om 'te navigeren naar het restaurant waar ik straks een afspraak heb.' Door applicaties als je agenda en je email te koppelen kan Cortana dan automatisch een route bedenken.

Microsoft zegt dat het nog in de concept-fase zit en dat er nog geen concrete producten in de maak zijn; het gaat vooral nog om een concept.

Concurrentie

Dat concept doet overigens erg denken aan toepassingen van Google en Apple. Die proberen met Android Auto en Carplay ook hun slimme assistenten Now en Siri te verwerken in auto's. Daarvoor gaan de bedrijven samenwerkingen aan met grote autofabrikanten, maar kunnen er ook losse units worden gekocht die kunnen worden geïnstalleerd in ieder voertuig.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: auto, slimme auto, Cortana

Nieuws headlines

Laatste reactie