abonneren

Microsoft wil rond 2015 een miljard meer pc-gebruikers

Microsoft heeft een nieuw programma aangekondigd waarmee de softwaregigant technologie wil brengen naar de vijf miljard mensen wereldwijd die er nu weinig of geen toegang tot hebben. Het 'Unlimited Potential'-programma is ambitieus en behelst niet alleen het leveren van goedkope hardware en software, maar ook scholing, werkgelegenheid en economische groei.

Microsoft hoopt dat tegen 2015 de eerste miljard van de vijf miljard technologiearme wereldburgers in bezit is van een pc en er mee weet om te gaan. Om de vijf miljard mensen te bereiken moeten er volgens Bill Gates nieuwe producten komen die speciaal zijn ontwikkeld voor technologiearme gemeenschappen. Microsoft zal voor de ontwikkeling van de producten nauw samenwerken met lokale overheden, opleidingsinstituten en plaatselijke organisaties.

Microsoft investeert de komende vijf jaar $250 miljoen in scholing via zijn ‘Partners in Learning'-programma. Het doel van dit programma is om onderwijzers te leren hoe ze met de producten van Microsoft moeten omgaan en hoe ze de producten kunnen gebruiken in het onderwijs.

Behalve de Microsoft Student Innovation Suite, waar we al eerder over schreven, komt Microsoft ook met zijn ‘Microsoft Innovation Center'-programma. Dit programma wil werknemers de middelen geven om een eigen bedrijf te beginnen in de plaatselijke IT-sector. Om meer werkgelegenheid te creëren, werkt Microsoft samen met bedrijven die wereldwijd naar geschikt personeel zoeken. Een eerste initiatief op dit gebied zal aan het eind van dit jaar worden gelanceerd. Bijna een kwart miljoen Indiase ingenieurs zullen benaderd worden om voor interessante werkgevers in onderontwikkelde landen te gaan werken.


Meer informatie: white paper "Unlimited Potential" initiative

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: