abonneren

Microsoft wil nieuw Windows-debacle voorkomen

Microsoft wil leren van zijn fouten. De softwaregigant roept al zijn hardwarepartners op om eerder en proactiever drivers voor de opvolger van Vista te ontwikkelen.Vorige week gaf Microsoft tijdens de D6-conferentie in Californië meer details over Windows 7, de opvolger van Vista. Het nieuwe besturingssysteem gebruikt dezelfde, maar verbeterde, architectuur van Windows Server 2008 en Vista.

Voor Windows 7 kijkt Microsoft wederom goed naar concurrent Apple. Net als Apple's iPhone heeft Windows 7 touchscreenmogelijkheden. In plaats van het welbekende startmenu krijgt Windows 7 een Mac OS X-achtige dock.

Windows 7 komt pas in 2010 uit, maar nu al roept Microsoft-Baas Steve Ballmer zijn hardwarepartners op om drivers voor Windows 7 te gaan ontwikkelen. De lancering van Windows Vista werd een groot fiasco omdat niet alle hardwarefabrikanten drivers hadden ontwikkeld voor het nieuwe OS. Hierdoor werd sommige hardware niet door Vista herkend, tot grote ergernis van de gebruikers.

Microsoft gaat Windows 7 uitgebreid testen. Ballmer wil dat hardware-fabrikanten de betaversies van Windows 7 gaan gebruiken om te testen of hun drivers compatibel zijn. Hardwarefabrikanten die niet luisteren naar de oproep van Ballmer kunnen niet meedoen met Microsofts Windows Logo Certified Compatibility-programma. Vanaf de eerste beta van Windows 7 moeten bij alle aanmeldingen een complete CPK met testresultaten zitten.

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft met de eerste publieke betaversie van Windows 7 komt. Verwacht wordt dit binnen enkele maanden gebeurt zodat hardwarefabrikanten genoeg tijd hebben om nieuwe drivers te testen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie