abonneren

Microsoft wil het internet veroveren, ook zonder Yahoo

Microsoft gaat flink investeren in websearch om beter te kunnen concurreren met Google. Zelfs wanneer het Microsoft niet lukt om Yahoo over te nemen, zal de softwaregigant doorgaan met zijn pogingen om de online zoekmarkt te veroveren.Volgens Bill Gates - die Microsofts bod op Yahoo "erg redelijk" vond - is Google het enige bedrijf dat een "kritieke massa" heeft in de online zoekmarkt. Microsoft moet een groter aandeel veroveren wil het goed kunnen concurreren en winst maken in die markt.

"We kunnen het ons veroorloven om grote investeringen te doen in engineering en marketing. We zullen dit ook doen zonder Yahoo", aldus Gates, de grootste aandeelhouder van Microsoft. Volgens Gates kan Microsoft sneller een substantieel marktaandeel veroveren in de online zoekmarkt wanneer de ontwikkelaars van Microsoft en Yahoo samenwerken.

Aandelen Microsoft zijn met 13 procent gedaald sinds het bedrijf een bod deed op Yahoo. De aandelen van Yahoo stegen juist. Investeerders verwachten dat Microsoft zijn bod zal verhogen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: