abonneren

Microsoft wil deal sluiten met Yahoo en niet overnemen

Microsoft wil Yahoo niet meer overnemen maar met het bedrijf samenwerken. Grootaandeelhouder Carl Icahn ziet een dergelijke samenwerking niet zitten. Hij wil dat Microsoft Yahoo overneemt. Aandeelhouder Carl Icahn deed vorige week een frontale aanval op de raad van bestuur van Yahoo. Icahn wil de bestuursleden vervangen door mensen die welwillend staan tegenover een overname door Microsoft. Volgens Icahn heeft het huidige bestuur van Yahoo een irrationele beslissing genomen door Microsofts bod van $4,75 miljard te weigeren.
Volgens Icahn probeert Microsoft met een samenwerking "de melk te krijgen zonder de koe te hoeven kopen".

Microsoft stopte twee weken geleden met zijn poging om Yahoo over te nemen. Yahoo en Microsoft hebben drie maanden lang onderhandeld, maar Yahoo vond het uiteindelijke bod van Microsoft te laag. Microsoft bood $33 per aandeel, terwijl Yahoo bleef volhouden dat het bedrijf minstens $37 per aandeel waard is.

Het is niet duidelijk hoe de samenwerking tussen Yahoo en Microsoft er uit zal zien. Microsoft wilde Yahoo overnemen om sterker te kunnen concurreren met Google. Een samenwerking tussen Microsoft en Yahoo zal zich hoogstwaarschijnlijk richten op online advertenties. Maar Yahoo is op dit moment bezig een advertentiedeal te sluiten met Google.

Analisten zijn verdeeld over een samenwerking tussen Microsoft en Yahoo. Sommige analisten denken dat een deal goed is voor beide bedrijven omdat ze alle voordelen kregen van een samenwerking maar niet de nadelen, zoals de integratie van verschillende bedrijfsculturen. Andere analisten denken dat een samenwerking ervoor zal zorgen dat de aandelen Yahoo zullen stijgen, maar de aandelen van Microsoft zullen dalen. Aandeelhouders weten met een samenwerking niet meer welk van de twee bedrijven de baas is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie