abonneren

Microsoft wil dat Van Dale betekenis van MSN aanpast

Microsoft is niet blij met de omschrijving van 'msn' in het Van Dale Groot Woordenboek. In dit woordenboek staat bij de term "msn'en" omschreven: chatten via een messenger. Microsoft wil dat de term specifiek verwijst naar hun software om zo merkrecht toe te kunnen passen in rechtszaken.Het verzoek van Microsoft aan Van Dale is ingegeven door de rechtszaak die het bedrijf heeft aangespannen tegen de Gelderse moeder die het programma MSNLOCK heeft ontworpen.
Deze vrouw vindt dat ze de term MSN in MSNLOCK gewoon mag gebruiken zonder toestemming van Microsoft, omdat de term niet specifiek meer verwijst naar de messengerdienst van Microsoft maar in het dagelijks taalgebruik ingeburders is als werkwoord voor het communiceren via elke soort messenger. Het Van Dale Groot Woordenboek onderschrijft dit.

Microsoft wil nu dat Van Dale de betekenis aanpast en expliciet verwijst naar hun MSN messagingdienst. Daarnaast heet Microsoft de Gelderse vrouw voor de rechter gesleept in de hoop dat de rechter besluit dat andere mensen geen gebruik mogen maken van de merknaam. De uitspraak in deze rechtszaak volgt over twee weken, of Van Dale de eis van Microsoft inwilligt is niet bekend.

Fok!

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: