abonneren

Microsoft wil applicaties ontwikkelen voor de iPhone

Microsoft en Apple zijn geduchte rivalen van elkaar. Maar dit weerhoudt Microsoft er niet van om met veel enthousiasme applicaties voor Apple's trendy iPhone te ontwikkelen.Vrij snel nadat Apple de SDK voor de iPhone uitbracht, zette Microsoft een team software-ingenieurs aan het werk om de SDK te analyseren. Volgens Tom Gibbons, corporate vice president van Microsofts Specialized Devices and Applications Group, is het erg belangrijk voor Microsoft om teonderzoeken wat het bedrijf kan toevoegen aan de iPhone.

Microsoft heeft een speciale unit in dienst die niets anders doet dan Windows-software "porten" naar de Mac en OS X tot op het bot uitpluizen. De Mac Business Unit heeft al eerder succesvol Microsofts Office Suite onder de aandacht gebracht van Mac-gebruikers en volgens Gibbons is het één van de meest winstgevende units van Microsoft.

Microsoft is trots op het feit dat het de meest succesvolle Apple-ontwikkelaar is na Apple zelf. Microsofts ervaring met OS X en zijn kennis omtrent zijn eigen Exchange-protocollen zorgen er voor dat Microsoft goed in staat is krachtige applicaties voor de iPhone te ontwikkelen. Volgens Gibbons moet Microsoft alleen nog even bepalen wat iPhone-gebruikers nodig hebben. De kans is groot dat Microsoft sowieso een iPhone-versie van Windows Office gaat ontwikkelen om te concurreren met Google's Docs-dienst.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord