abonneren

Microsoft werkt hard aan Windows tablet

Ondanks dat sommige fabrikanten kiezen voor Android in plaats van Windows als besturingsysteem voor tablets, is het Windows tablet nog niet dood. Zo heeft Microsoft topman Steve Ballmer gezegd dat het maken van Windows tablets voor Microsoft topprioriteit heeft.Ballmer sprak op een bijeenkomst voor financiële analisten.
Zo zei hij dat: " het doel is niet om producten te leveren, maar om producten te leveren die mensen willen kopen." Ballmer zei ook dat Apple zeker meer iPads heeft verkocht dan hem lief is.

De Windows tablet zal gebaseerd zijn op Windows 7. Microsoft werkt aan aanpassingen om Windows 7 geschikt te maken voor tablets. Het gaat niet alleen om het besturingssysteem. Van belang is het hele ecosysteem van e-books, tijdschriften, muziek, films en toepassingen. Die moeten ook allemaal beschikbaar zijn. De Windows tablets zullen uitkomen als ze klaar zijn. Dat duurt volgens Ballmer niet lang meer. Begin volgend jaar zal er volgens Microsoft een versnelling plaatsvinden als er tablets komen die gebruik maken van Intels komende generatie energiezuinige Atom-processor, de Oak Trail.

Via Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie