abonneren

Microsoft werkt aan Zune voor Windows Mobile

Al lange tijd gaat het gerucht dat Microsoft de Zune-software zal introduceren op het Windows Mobile-besturingssysteem.In een interview met CIO Magazine bevestigt Microsoft-baas Steve Ballmer dat Microsoft onderzoekt hoe de Zune-software overgezet kan worden naar apparaten dan alleen de Zune-mediaspeler.
Toen er aan Ballmer werd gevraagd waarom Microsoft Zune heeft ontwikkeld, antwoordde hij: "Aan het eind van de dag is één van de belangrijkste trends dat alle content digitaal wordt. En wanneer we niet de software en diensten hebben die nuttig, waardevol en behulpzaam zijn voor de consumptie van muziek en video dan zijn we eigenlijk geen speler in die markt."

Microsoft ontwikkelde de Zune-software om eigenaren van een Zune-mediaspeler aan zich te binden. Microsoft gaat nu de software ook toepassen op andere apparaten dan alleen de Zune-muziekspeler, zoals desktop-pc's en Windows Mobile-apparaten.

Hoewel Microsoft nog geen officiële mededeling heeft gedaan, zal de Zune-software waarschijnlijk gebundeld zitten in Windows Mobile 7.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: