abonneren

Microsoft werkt aan Office voor de iPhone

Dankzij de iPhone en de BlacKberry is de smartphonemarkt "booming". Andere segmenten van de mobiele telefoniemarkt lopen terug, maar smartphones en aanverwante diensten blijven het goed doen. Een voordeel van smartphones ten opzichte van gewone mobiele telefoons is dat ze meerdere functies integreren in een enkel apparaat. Gebruikers van een smartphone hebben toegang tot het internet, kunnen hun e-mail lezen en versturen en documenten lezen en bewerken. Nog niet zo lang geleden had een gebruiker die al deze activiteiten wilde doen zowel een mobiele telefoon als een laptop nodig.

Gebruikers van een iPhone willen iets dat gebruikers van andere smartphones allang hebben; de mogelijkheid om Microsoft Office-bestanden te bewerken. De website EWeek schrijft dat Stephen Elop, president van Microsofts Business Divisie, tijdens een recente Web 2.0-conferentie hintte dat de softwaregigant plannen heeft om een Office-applicatie voor Apple's iPhone te ontwikkelen.

Elop wilde geen details geven over de applicatie. Microsoft werkt op dit moment aan een online versie van Office die ondersteund wordt door online advertenties. De online Office-dienst moet de concurrentiestrijd aangaan met Google's Docs-dienst. Elop wil dat gebruikers van zowel de online dienst als de iPhone-applicatie dezelfde interface en dezelfde functies krijgen als dat ze gewend zijn in de desktopversie. Er zijn wereldwijd 500 miljoen mensen die Office gebruiken en Microsoft wil deze mensen met een online versie of een smartphoneversie niet van zich vervreemden.

Volgens Elop zal de online versie van Office niet dit kalenderjaar uitkomen.


Bron:
www.eweek.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie