abonneren

Microsoft wanhopig op zoek naar IE7-gebruikers?

Microsoft heeft een kleine maar opmerkelijke update uitgebracht voor Internet Explorer 7 voor Windows XP. De update zorgt ervoor dat gebruikers niet meer hun versie van Windows XP via Windows Genuine Advantage (WGA) hoeven te valideren om Internet Explorer 7 (IE7) te kunnen downloaden. Dit is een zeer opmerkelijke stap van Microsoft omdat het betekent dat mensen met een illegale kopie van Windows XP - de zogenaamde internetpiraten - voortaan ook de browser kunnen updaten. Is Microsoft echt zo wanhopig op zoek naar nieuwe IE7-gebruikers?

Microsoft bracht ongeveer een jaar geleden versie 7 uit van Internet Explorer. In die tijd is het IE7 niet gelukt om populairder te worden dan zijn voorganger. Ongeveer 34 procent van alle IE-gebruikers gebruikt versie 7 en 42 procent gebruikt nog steeds versie 6. Een andere zorgenpost voor Microsoft is dat de concurrerende browser Firefox steeds meer marktaandeel verovert. Ongeveer 22 procent van alle internetgebruikers surft over het internet via Firefox.

Door validatie via WGA weg te halen, hoopt Microsoft dat meer mensen - en dan vooral mensen die nu IE6 gebruiken - overstappen op IE7. Dat zou slim van die mensen zijn want IE7 is een stuk veiliger dan zijn voorganger. Zo heeft IE7 een phishingfilter waardoor gebruikers - volgens Microsoft - meer dan 900.000 keer per week beschermd worden tegen phishingaanvallen. Microsoft brengt nog wel updates uit voor IE6 voor Windows XP - waaronder beveiligingspatches - maar daar komt langzaam een einde aan.

Gelijk met het verwijderen van de WGA-validatie heeft Microsoft ook een aantal vernieuwingen doorgevoerd voor IE7. De menubalk is nu automatisch zichtbaar en de producttoer, wanneer een gebruiker de browser voor de eerste keer opstart, is uitgebreid. Er is nu ook een MSI-installatie beschikbaar voor IT-Administrators.


Download
: www.microsoft.com

Bron: MSDN Blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: