abonneren

Microsoft waarschuwt voor valse Security Essentials

Sinds september vorig jaar biedt Microsoft eigen, gratis, beveiligingssoftware aan: Security Essentials. Het heeft even geduurd, maar nu heeft het cyberrapaille malware in roulatie gebracht die er qua naam vervelend veel op lijkt. De trojan - want dat is het - zit namelijk verstopt in een vals antivirusproduct dat zich Security Essentials 2010 noemt.

Trojan:Win32/Fakeinit, zoals de malware inmiddels geïdentificeerd is, probeert niet alleen een valse scanner te installeren maar downloadt daarnaast nog meer malware en zorgt ervoor dat legitieme programma's als Chrome, CloneCD, Excel, Google Earth, Nero en de Quick Time Player niet opstarten. In plaats daarvan verschijnt een melding dat het programma in kwestie geïnfecteerd is en dat de - valse! - antivirussoftware geactiveerd moet worden. Niet alleen is dat weggegooid geld, ook wordt de computer zo nóg meer besmet.

Microsoft benadrukt nog eens zelf nooit geld voor het virus-en malware bestrijdingsprogramma Security Essentials te vragen; de gratis versie kunt u gewoon ophalen op de site van Microsoft zelf.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie