abonneren

Microsoft waarschuwt voor lek in webservers

Microsoft onderzoekt hoe gevaarlijk een nieuw lek is voor websites. Het lek is gevaarlijk voor Windows XP Professional SP2, Windows Server 2003, Windows Vista en Windows Server 2008.Het lek wordt veroorzaakt door de manier waarop Windows met code omgaat inInternet Information Services (IIS) en SQL Server. Indien een hacker het lek misbruikt dan kan het de rechten van een gebruiker verhogen naar die van de LocalSystem-admin.

Er zijn bij Microsoft nog geen berichten binnengekomen dat hackers op grote schaal het lek misbruiken, maar beveiligingsexperts zeggen dat het lek wel zeer gevaarlijk is. Vooral het feit dat het gebruikmaakt van IIS en SQL baart de experts zorgen. SQL is de Microsoft database server die door veel hostingaanbieders wereldwijd wordt gebruikt. Hackers kunnen mogelijk de aanval openen op hostingbedrijven waardoor de websites van klanten gevaarlopen.

Microsoft wacht eerst de conclusies van het onderzoek af voordat het bepaalt of een patch op korte termijn nodig is, of dat er gewacht kan worden tot de volgende beveilgingsupdate op 13 mei aanstaande.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: