abonneren

Microsoft vraagt onnodig om activering Vista

Microsoft heeft een probleem in Vista ontdekt waardoor gebruikers soms het besturingssysteem opnieuw moeten activeren terwijl dit niet nodig is. Volgens Microsoft doet het probleem zich zelden voor en is het niet ernstig.Een gebruiker kan in de volgende gevallen gevraagd worden om Vista opnieuw te activeren:
  • wanneer hij een driver voor randapparatuur installeert,
  • een programma installeert,
  • een programma voor de eerste keer opstart of
  • een programma verwijdert.

Het activeringsprobleem doet zich - tot nu toe - alleen voor op computers waarop Windows Vista draait.

De oorzaak van het probleem komt doordat een specifieke setting in Vista wordt verwijderd wanneer een gebruiker een programma draait in de ‘Beheerder'-modus. Wannneer deze setting is verwijderd kan het gebeuren dat de BIOS-validatiecontrole fout gaat. De gebruiker wordt dan gevraagd om het besturingssysteem te activeren terwijl dit eigenlijk niet nodig is.

Op de website van Microsoft kunt u een update downloaden die dit probleem verhelpt en meer informatie over het probleem vinden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord