abonneren

Microsoft vraagt hulp gebruikers bij ontwikkeling IE8

Wanneer u voor het eerst Internet Explorer 8 installeert en u ziet dat de webpagina's van uw favoriete sites raar worden afgebeeld, geeft u dan de browser de schuld of de website? Dit vraagt Microsoft zich af terwijl het werkt aan de volgende versie van zijn webbrowser.Zoals bètatesters van Internet Explorer Beta 2 al weten, ondersteunt de standaard rendering-modus in IE8 de meest recente W3C-webstandaarden. Maar veel websites gebruikenniet alleen de W3C-standaarden, maar ook de eigen standaarden van Microsoft die in vorige versies van IE zaten.

Ondanks dat Microsoft webmasters heeft opgeroepen om de oude standaarden niet meer ondersteunen, blijkt dat veel bètatesters nog steeds de "Compatibility View" in IE8 moeten gebruiken. Zelfs grote sites als Facebook.com, MySpace.com, BBC.co.uk en CNN.com gebruiken nog steeds de oude standaarden van Microsoft en werken dus slecht met IE8's nieuwe rendering engine. Gebruikers die deze websites bezoeken en niet de "Compatibility View" gebruiken, zien een website die raar wordt afgebeeld.

Om aan gebruikers duidelijk te maken dat een slecht afgebeelde webpagina komt door de website en niet door IE8 zal Microsoft met elke nieuwe update een lijst meesturen van sites die bekeken moeten worden met de "Compatibility View". Microsoft hoopt dat deze lijst naar verloop van tijd kleiner wordt en niet langer.

Microsoft wil de lijst niet alleen bijhouden en vraagt de hulp in van de internetgemeenschap. Wanneer een gebruiker Windows 7 Beta installeert of de volgende betaversie van IE8 wordt aan hem gevraagd om mee te helpen met het samenstellen van een lijst met websites die bekeken moeten worden in de "Compatibility View".

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie