abonneren

Microsoft voegt video toe aan Messenger

Microsoft heeft een nieuwe dienst gelanceerd waardoor gebruikers van Windows Live Messenger videoclips kunnen bekijken en tegelijkertijd met elkaar kunnen chatten.De nieuwe dienst heet Messenger TV en het biedt een aantal videoclips die afkomstig zijn van MSN Video, waaaronder muziekclips van MTV en Sony BMG. Microsoft hoopt dat de nieuwe dienst ervoor zorgt dat het kijken naar online clips een sociale activiteit wordt.
Tevens hoopt Microsoft dat mensen die veel naar online clips kijken of die veel gebruikmaken van sociale netwerken Windows Live Messenger gaan gebruiken als hun standaard im-client.

"Online video is het afgelopen jaar razend populair geworden, maar tot nu toe moesten gebruikers er altijd alleen naar kijken. Messenger TV verandert dit", aldus John Mangelaars, vice-president EMEA, Consument en Online bij Microsoft.

Om een videoclip in Windows Live Messenger te bekijken, dient u een normale tekstchatconversatie in Messenger te starten en vervolgens Messenger TV te selecteren in de lijst met beschikbare activiteiten. Vervolgens doorzoekt u de bibliotheek met clips op MSN Video en maakt u een persoonlijke afspeellijst. Nu kunt u chatten met een vriend en tegelijkertijd gezamenlijk de videoclip bekijken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: