abonneren

Microsoft voegt Family Timer-functie toe aan Xbox 360

Microsoft voegt aan zijn Xbox 360-console een nieuwe functie toe waarmee ouders de tijd die kinderen besteden aan het spelen van videogames kunnen beperken. De 'Family Timer'-functie moet ervoor zorgen dat de komende feestdagen ouders de Xbox 360 massaal gaan kopen."Met de verbreding van het klantenbestand neemt de vraag naar dit soort functies toe," aldus Robbie Bach, president van Microsofts Entertainment and Devices-divisie.

Ouders kunnen met de nieuwe functie instellen hoeveel tijd hun kroost per dag of per week videogames mogen spelen. Als de kinderen over de tijdslimiet heen gaan dan schakelt de Xbox 360 zich vanzelf uit. De functie is grotendeels identiek aan de ‘Family Timer'-functie in Windows Vista.

Uit onderzoek van Microsoft bleek dat 90 procent van alle ouders grenzen stellen aan het spelen van videogames. De helft van deze ouders stelt als grens een tijdslimiet in. Ouders lieten aan Microsoft weten dat zij een electronische functie missen in de console die de door hun opgelegde tijdslimiet afdwingt.

De Xbox 360 heeft al een 'Ouderlijk Toezicht'-functie maar die bewaakt voornamelijk welk games de kinderen mogen spelen op basis van de vastgestelde leeftijdscategorieën.

Microsoft is teven met een aantal ouderorganisaties, waaronder de National Parent Teacher Association en de Boys & Girls Club, een initiatief gestart om ouders beter voor te lichten over videogames. Het initiatief helpt ouders om samen met de kinderen regels en grenzen op te stellen over het spelen van videogames.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie