abonneren

Microsoft vindt Apple's iPhone "niet relevant"

Volgens Chris Sorenson, verantwoordelijk voor de smartphone-strategie bij Microsoft Asia-Pacific, is Apple's iPhone een goede muziektelefoon met een interessante user-interface, maar is het niet interessant voor zakelijke gebruikers. Het grote nadeel van de iPhone is dat het een gesloten apparaat is waar geen applicaties op geïnstalleerd kunnen worden.
Ook biedt het mobieltje geen ondersteuning voor Office-documenten. Hierdoor zal de iPhone niet interessant zijn voor bedrijven om er applicaties voor te ontwikkelen.

De iPhone biedt gebruikers een aantal nieuwe toepassingen, maar doordat gebruikers bekender zijn met de Windows Mobile-interface en bedrijven er gemakkelijk applicaties voor kunnen ontwikkelen, zullen apparaten waarop Windows Mobile draait populairder blijven. De iPhone zal daardoor geen succes worden in de lucratieve zakelijke markt. Op dit moment maken 140 verschillende mobieltjes gebruik van het Windows Mobile-besturingssysteem, terwijl Apple's eerste apparaat waarop zijn Mac OS X draait nog op de markt moet verschijnen.

Ondanks dat de iPhone een geïntegreerde telefoon, internetbrowser en iPod heeft, biedt Windows Mobile 6 betere synchronisatie van data tussen mobiele apparaten en Office-servers. Er is dus een goede kans dat e iPhone een succes is bij particuliere gebruikers, maar het zal niet op grote schaal gebruikt gaan worden voor zakelijke toepassingen.


Bron: ZDnet Australia

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord