abonneren

Microsoft verwijdert Eolas-barrière in IE

Vorig jaar had Microsoft een conflict met het bedrijf Eolas over het automatisch laden van ActiveX-controls in IE. Om Eolas tegemoet te komen, paste Microsoft in maart 2006 IE aan en voegde een barrière toe aan de browser. In augustus heeft Microsoft een deal gesloten met Eolas waardoor het de ActiveX-barrière in IE kan verwijderen. Microsoft heeft voor veel geld een licentie genomen op de technologie van Eolas.

"We keren simpelweg weer terug naar de oude situatie," zegt senior-productmanager Pete LePage. "Wanneer Internet Explorer is geüpdatet, zal op pagina's waar nu gevraagd wordt ‘click to activate' niet meer nodig zijn om de controls handmatig te activeren. Ze zullen gewoon werken."

Microsoft zal in april volgend jaar als onderdeel van een cumulatieve update voor IE een update uitbrengen waardoor de ActiveX-barrière wordt opgeheven. In december zal Microsoft een preview uitbrengen van de aangepaste functionaliteit. In de tussentijd gaat Microsoft zijn klanten informeren over de aanpassing.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord