}
abonneren

Microsoft vervangt OneCare door gratis anti-malware

Precies drie jaar nadat Microsoft de commerciële editie van zijn anti-malware dienst OneCare lanceerde, vervangt de softwaregigant de dienst door een gratis alternatief.De nieuwe dienst heeft nog geen officiële naam, maar binnen Microsoft staat het project bekend als "Morro". De dienst borduurt verder op de "succesvolle" anti-malware engine die nu gebruikt wordt voorLive OneCare.
Morro heeft een kleine "footprint" waardoor het minder systeembronnen zoals intern geheugen gebruikt zodat de software goed geschikt is voor kleine apparaten als netbooks.

Het is niet helemaal duidelijk of Morro geheel gratis zal zijn. Microsoft zegt dat het gebruik van de software geen "extra kosten" met zich meebrengt. Het is onduidelijk wat Microsoft hiermee bedoeld. Microsoft zegt ook dat consumenten niks hoeven te betalen voor Morro en dat de software gebruikt kan worden door alle Windows-gebruikers.

Microsoft is verrassend eerlijk over de ware reden waarom het OneCare vervangt door een gratis alternatief. Microsoft wil meer voet aan de grond krijgen in opkomende markten als China en India. De softwaregigant hoopt dat het in die landen kan schuilen voor de zware kredietstorm die op dit moment de VS teistert. Het merendeel van de computergebruikers in opkomende  landen heeft geen creditkaart en kan dus ook niet een abonnement nemen op een betaalde anti-malware dienst als OneCare.

Microsoft stopt op 30 juni volgend jaar met de verkoop van OneCare. Morro zal waarschijnlijk vlak voor de lancering van Windows 7 uitkomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI