abonneren

Microsoft vervangt anti-Linux website

Microsoft stopt met zijn anti-Linux site 'Get the Facts'. De softwaregigant vervangt de website met een nieuwe site waar Linux op een iets minder negatieve manier met Windows wordt vergeleken.De ‘Get the Facts' site zorgde voor flink wat controverse. Microsoft citeerde op de site de resultaten van een onderzoek uit 2002 om aan te tonen dat Windows beter is dan Linux. Later bleek dat Microsoft druk had uitgeoefend op de onderzoekers om Windows gunstiger te laten afsteken tegen Linux. Ondanks de controverse besloot Microsoft toch om de website aan te houden.

De softwaregigant vervangt de 'Get the Facts' site door een vergelijkingssite voor server-software. Op deze site wil Microsoft meer informatie geven en meningen van klanten over de software publiceren. "Het blijkt dat men wil dat een derde partij zijn mening geeft over een besturingssyteem en daarom zal de site naast meningen van klanten en onderzoeken ook best practices en webcast bieden", zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Het is niet bekend waarom Microsoft nu besloten heeft om te stoppen met de site. De nieuwe site geeft wel wat hints. In de sectie op de nieuwe site waar Windows met Linux wordt vergeleken, is het meeste negatieve materiaal gericht op open-source ontwikkelaar Red Hat. Dit bedrijf heeft tot dusverre geweigerd om een afspraak over het gebruiken van patenten te ondertekenen.

Microsoft-insider Mary Jo Foley denkt dat Microsofts open-source partners druk hebben uitgeoefend op het bedrijf om minder negatief over Linux te zijn. Een andere mogelijke reden is dat Microsoft de oude site heeft vervangen om meer goodwill te kweken bij de open-source gemeenschap.


Bron: Mary Jo Foley's blog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: