abonneren

Microsoft vertraagt Vista SP2 met een maand

Volgens de website Tech ARP stelt Microsoft de tweede Service Pack voor Vista met een maand uit. SP2 voor Vista zal niet voor maart beschikbaar zijn. Microsoft zei eerder dat een Release Candidate van Windows Vista Service Pack 2 in februari zou uitkomen. Microsoft stuurt de Service Pack pas in het tweede kwartaal van 2009 naar OEM-fabrikanten en retailers. Hoeveel tijd er zit tussen RTM en publieke versies is moeilijk te voorspelen. Tussen de RTM van Windows XP SP3 en de publieke versie zat twee weken. Tussen de RTM en publieke versie van Windows Vista SP1 zat zelfs zes weken.


In februari brengt Microsoft een Release Candidate Escrow Build uit. Dit is niet een normale RC Build maar eentje waar de ontwikkeling gestopt is zodat bètatesters de Build kunnen testen op serieuze bugs.
Microsoft heeft aangekondigd dat OEM's niet verplicht zijn om SP2 voor Windows Vista te installeren. Deze aankondiging geeft duidelijk aan dat Microsoft liever wil dat gebruikers overstappen op Windows 7 wanneer deze later dit jaar uitkomt.

Het is de verantwoordelijk van de gebruiker of hij Vista wil updaten met SP2 of wacht op Windows 7. Maar wij raden het u aan om altijd een Service Pack te installeren, ook al verwacht u dat u dit jaar overstapt naar Windows 7.


Bron: www.techarp.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie