abonneren

Microsoft verspreidt noodpatch voor Internet Explorer

Normaal gesproken brengt Microsoft eenmaal per maand een aantal patches uit, die nieuw ontdekte beveiligingslekken oplossen. Ditmaal echter wijkt ze hiervan af door morgen (dinsdag) twee extra beveiligingsbulletins uit te geven.Een van dezepatches dicht een kritiek lek in Internet Explorer, de andere is bedoeldvoor Visual Studio. Microsoft laat, zoals gewoonlijk, weinig los over de specifieke lekken die gedicht moeten worden. Ze doet dit om van tevoren geen extra aandacht op de lekken te vestigen.

Wat opvalt is dat beide patches worden verspreid vlak voordat de BlackHat-conferentie begint. Tijdens deze conferentie zal onder andere de veiligheid van browsers uitgebreid aan bod komen. Microsoft zegt in de vooraankondiging dat klanten die alle eerdere beveiligingsupdates hebben geïnstalleerd beschermd zijn tegen "bekende" aanvallen. Dat zou kunnen betekenen dat Microsoft lekken wil dichten waarop het binnenkort nieuwe aanvalsvormen verwacht.

Beide bulletins worden dinsdag 28 juli om 19 uur Nederlandse tijd gepubliceerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord