abonneren

Microsoft vernieuwt Hotmail

Binnenkort wordt Microsofts online e-maildienst Hotmail vernieuwd. Met een heleboel nieuwe functies en verbeteringen moet het gebruik makkelijker en veiliger worden.Voor Hotmail Windows Live Wave 4 zoals het intern wordt genoemd, heeft Microsoft veel research gedaan over de manier waarop wij e-mail gebruiken.
Zo hebben nieuwe functies vooral betrekking op het nog makkelijker scheiden van verschillende soorten mail.

Met "quick filters" wordt het heel eenvoudig om mail van verschillende bronnen een eigen behandeling te geven. Zo kan automatisch mail van sociale netwerken worden gescheiden van de overige mail.

Naast het verbeteren van de spamfiltering komt er ook een soort "grijze spam" filter. Zo wordt reclame van bijvoorbeeld webwinkels waar u wel toestemming aan hebt gegeven om mailings te sturen automatisch afgehandeld. Veel mail die nu door gebruikers als spam wordt gekenmerkt is namelijk helemaal geen spam. Dit wordt door Microsoft betiteld als "junk mail".

Met een nieuwe "sweep" functie moet het eenvoudiger worden om de inbox schoon te houden. Zo wordt het makkelijker om grote hoeveelheden email in folders te plaatsen of simpelweg weg te gooien.

Met de conversatieweergave wordt het eenvoudiger om e-mails over het zelfde onderwerp bij elkaar te houden.

Skydrive: Het versturen van foto's wordt makkelijker. Ook is er straks 25 GB aan opslagruimte beschikbaar, zodat u niet snel te weinig ruimte heeft voor het ontvangen van een paar foto's. De Skydrive-voorziening zal ook zorgen voor de integratie van de komende online office-functies. Zodat direct foto's en documenten vanuit de online opslag kunnen worden getoond en bewerkt.

Veel aandacht wordt ook besteed aan het verbeteren van de veiligheid. Zo wordt er versleutelde communicatie gebruikt. Ook worden er speciale voorzieningen toegevoegd voor het gebruik van Hotmail op openbare computers zoals in een internetcafé. Het gebruik van Hotmail op mobiele telefoons wordt makkelijker en veiliger.

De nieuwe Hotmail zal in juni worden ingevoerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: