abonneren

Microsoft verliest Koreaanse patent-rechtszaak

Microsoft heeft in Zuid-Korea een rechtszaak verloren over de toekenning van een patent voor Office. Hierdoor kan de verkoop van de populaire kantoorsuite in Zuid-Korea in gevaar komen. De rechtszaak ging over de toekenning van een patent op een technologie waarmee in Office automatischeomgewisseld kan worden tussen de Koreaanse en de Engelse taal. Volgens de Koreaanse professor Lee Keung-Hae had hij het patent op de technologie al in 1997 gekregen en gebruikte Microsoft de technologie zonder zijn toestemming in Office.

In 2000 daagde Lee Microsoft voor de rechter om schadevergoeding te krijgen voor het onrechtmatige gebruik van zijn patent. Die rechtszaak werd echter opgehouden omdat Microsoft in de tegenaanval ging en een rechtszaak tegen Lee begon om te zien of de professor wel recht had op het patent. Doordat het Koreaanse Hooggerechtshof nu beslist heeft dat Lee inderdaad de rechtmatige eigenaar van het patent is, kan de eerste rechtszaak weer vervolgd worden.

Advocaten van Lee hebben eisen nu dat alle kopieën van het Office-pakket uit de Koreaanse winkels worden gehaald. De advocaten voelen zich door de uitspraak van het Hooggerechtshof ook gesterkt in de eis voor een schadevergoeding van rond de $75 miljoen.

Microsoft is ondanks de uitspraak van het Koreaanse Hooggerechtshof nog steeds overtuigd dat het de rechtszaak over het gebruik van het patent in Office zal winnen. De softwaregigant heeft zelfs een nieuwe rechtszaak tegen Lee aangespannen. Microsoft claimt nu dat het de technologie al in Office gebruikte voordat Lee het patent had toegewezen gekregen.


Bron: Korea Times

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord