abonneren

Microsoft verleent licentie op audiowatermerk-techniek

Microsoft heeft een licentie op het watermerken van audiobestanden verleend aan Activated Content. Op deze manier hoopt het bedrijf uit Redmond de techniek populairder te maken. Een watermerk kan gebruikt worden als drm-maatregel die de consument niet tot last is.Het is met Microsoft's techniek mogelijk om een muziekbestand te voorzien van een watermerk. Dit watermerk is niet hoorbaar bij het afspelen van muziek, maar kan wel weer ten aller tijde uitgelezen worden. Aan de hand van het watermerk kan zo bepaald worden wie de 'eigenaar' van het muziekbestand is.
Het watermerken van bestanden wordt al gedaan door Apple, die persoongebonden informatie 'verstopt' in drm-vrije bestanden. Tenminste één piraat is dankzij deze techniek al gepakt.

Activated Content wil de techniek gebruiken voor méér dan alleen muziekbestanden: het wil het watermerk ook gaan toepassen bij telefonie en advertenties. Daartoe is het van plan de eigen technieken samen te smelten met die van Microsoft.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord