abonneren

Microsoft verkoopt Windows 7 450 miljoen keer

Ondanks de toch wat slappe pc-markt noteert Microsoft goede kwartaalresultaten. Zo meldt het bedrijf dat er in de twee jaar tijd van het bestaan 450 miljoen licenties voor Windows 7 zijn verkocht.

Microsoft heeft in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2012 $ 5,7 miljard winst geboekt bij een omzet van ruim 17 miljard dollar. Dit is vergeleken met een jaar terug een stijging van respectievelijk 6 en 7 procent.

Vooral de zakelijke producten waaronder Office doen het goed. Hier steeg de omzet met 8%. Office 365 heeft hier zeker aan bijgedragen.

De Windows-divisie noteert een geringe omzetstijging van 2 %. Microsoft verwacht groei met de komst van Windows 8. Vooral de mogelijkheid dat Windows gaat draaien op ARM-tablets vergroot het potentiƫle afzetgebied.

Bing en Windows Phone zijn afdelingen die minder presteren. De omzet van Bing is 3,5 % gegroeid sinds 2010, maar maakt nog steeds geen winst. Ook met Windows Phone maakt Microsoft geen Winst. Windows Phone 7,5 is positief ontvangen aldus Microsoft. Het bedrijf verwacht samen met de nieuwe partner Nokia met Windows Phone alsnog voet aan de grond te krijgen op de smartphone-markt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie