abonneren

Microsoft verklaart nieuwe ChoiceGuard plugin

Gebruikers die de meest recente Wave 3 betaversies installeren, zien dat er een nieuwe plugin voor Firefox en Internet Explorer wordt meegeleverd genaamd ChoiceGuard. In een bericht op de Windows Live Wire website leggen de twee ontwikkelaars uit wat deze plugin doet. Volgens Hua Ai en Mikko Ollila van het Live Search team is Microsoft ChoiceGuard een kleine softwarecomponent waarmee een gebruiker tijdensdeinstallatievan Windows Live-diensten zelf kan bepalen wat de standaard startpagina en standaard zoekdienst is.

De twee ontwikkelaars hebben ChoiceGuard ontwikkeld omdat het de enige manier is om tijdens het installatieproces van Windows Live-diensten voorkeuren vast te leggen in Firefox en andere externe software. ChoiceGuard wordt alleen geïnstalleerd wanneer de gebruiker tijdens de installatie van Live-diensten de standaard startpagina en zoekdienst zelf wil aanpassen. Anders wordt de website van Microsoft de standaard startpagina en Live Search de standaard zoekdienst. De gebruiker kan te allen tijde, ook na de installatie, de standaard startpagina en zoekmachine aanpassen.

Wanneer Firefox draait en ChoiceGuard is actief dan past de plugin de gekozen startpagina en zoekmachine tijdens de installatie aan. Na de installatie wordt de plugin gedeactiveerd en verwijderd. De gebruiker zal de plugin niet meer zien wanneer hij een volgende keer Firefox opstart.


Bron: windowslivewire.spaces.live.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord