abonneren

Microsoft verdedigt zijn PatchGuard-technologie

Microsoft wil best praten met partners die grote bezwaren hebben tegen PatchGuard - een technologie die voorkomt dat externe programma's bij de Windows-kernel kunnen komen - maar het bedrijf is niet van plan om te stoppen met de technologie en daarmee de toegang tot de kernel vrij te geven.Microsoft beseft terdege dat Vista nog in ontwikkeling is en dat het besturingssysteem veiliger gemaakt kan worden, maar de open dialoog met de partners betekent niet dat het bedrijf zal overwegen om te stoppen met PatchGuard.

Beveiligingsbedrijven Symantec en McAfee hebben een groot probleem met de manier waarop Microsoft de 64-bit versie van Vista beschermt tegen malware. Volgens de twee bedrijven bevoordeeld Microsoft zichzelf met de nieuwe technologie omdat het zelf wel vrijelijk toegang heeft tot de kernel. De twee bedrijven vinden dat de beslissingen die Microsoft heeft genomen het besturingssysteem niet veiliger maakt maar juist onveiliger.

Kleinere beveiligingsbedrijven zoals Kaspersky  zijn het niet eens met de bezwaren van Symantec en McAfee. Volgens Kaspersky moet de bestaande beveiligingssoftware toch voor de 64-bit versie herschreven worden en geeft Microsoft alle informatie die nodig is om een goed product te kunnen maken zonder dat daarvoor toegang tot de kernel nodig is.


Meer informatie: TechWeb

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: